Ben Spruyt


Persoonlijke informatie
Ben Spruyt
Matenstraat 5
2845 Niel

37 jaar. Ik woon al bijna heel mijn leven in Niel.

Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
benspruyt@gmail.be
+32 (0)495 514 979
Partijgegevens
Afdelingsbestuur
Jeugd - jongeren
Leefmilieu
Waar sta ik voor?

Over mezelf:
Vanaf zeer jong ben ik al actief in verschillende organisaties, ondermeer  in jeugdwerking. Lokaal probeer ik mee ervoor te zorgen dat het aanbod voor de jeugd uitgebreid wordt. Nationaal ondersteun ik anderen door opleiding te geven aan nieuwe monitoren. Sociaal engagement vind ik heel belangrijk.

Ik ben iemand die graag leeft en werkt met veel gelukkige mensen om me heen. Daarom ga ik mee werken aan een gemeente waar iedereen zich thuis kan voelen ongeacht leeftijd, ras of religie. 
Milieubewustzijn werd me met de paplepel ingegeven.

Mijn uitzicht:
Als zelfstandig zaakvoerder van een verhuurfirma van attracties en als freelancer op diverse congressen en evenementen in Europa zie ik dat Niel nog veel potentieel heeft. Het aanbod van ontspanning kan gerust uitgebreid worden en dit voor alle leeftijden, zelfs zonder daar gigantisch veel geld aan uit te geven. Mijn ervaring vanuit andere steden en landen breng ik graag naar Niel.
Als zelfstandige vind ik het ook belangrijk dat er voldoende ruimte is voor professionele activiteiten en dat ondernemers zich opnieuw welkom voelen in onze gemeente.
De gemeente moet (en kan) alle jongeren, jeugdverenigingen en sportverenigingen een veel betere ondersteuning  bieden. Een toekomstgericht jeugd- en sportbeleid is een basisrecht! Maar ook andere initiatieven mogen niet vergeten worden. Een gemeente is maar zo sterk als zijn vrijwilligers: daarom verdient elk initiatief dat op vrijwilligerswerk steunt extra ondersteuning.

Zelf ben ik een echt buitenmens, ik kan uren genieten van wandelen of fietsen in de natuur. In plaats van het aantal woningen te laten primeren, ben ik voorstander van de huidige bewoners een betere levenskwaliteit te geven. Dit kan bijvoorbeeld perfect door een groen binnengebied. Zorg daarenboven voor goede trage verbindingswegen naar andere rustige, groene plaatsen en de levenskwaliteit gaat enkel verhogen.

Mijn actiepunten zijn:

 - Een jeugdbeleid waar geen enkele jongere vergeten wordt, en een duidelijke beslissing rond het jeugdhuis Jokot;

 - Een beleid dat sport toegankelijk maakt voor iedereen;

 - Meer groen in het binnengebied in de plaats van woningen;

 - Een ondernemersvriendelijk klimaat in de gemeente.