Bert De Ridder


Persoonlijke informatie
Bert De Ridder
Beekstraat 17
2845 Niel

43 jaar, gehuwd met Krisje en trotse vader van een dochter en een zoon

Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
+32 (0)473 264 941
Partijgegevens
Afdelingssecretaris
OCMW-raadslid
OCMW-raad
Afdelingsbestuur
Waar sta ik voor?

Ik woon al sinds 1969 in Niel, nu in de Beekstraat.

Over mezelf:
Ik ben wat je een geboren en getogen Nielenaar kan noemen. Ik studeerde Informatica aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen en sindsdien werk ik als informaticus met een specialisatie in het beheer van servers en internettoepassingen. Samen met mijn vrouw Krisje heb ik 2 schatten van kinderen.  Ik ben lid van de ouderraad van 2 scholen en ex-bestuurslid van het jeugdhuis Jokot. Ik sta voor een sociaal en open beleid in een gemeente waar iedereen zich thuis en veilig moet kunnen blijven voelen, ongeacht de leeftijd, ras of religie.

Mijn uitzicht:
Als trotse vader van een dochter en een zoon, hecht ik veel belang aan jeugd en de mogelijkheden die de gemeente kan bieden aan jongeren en verenigingen. Als vrijwilliger heb ik de noden van deze organisaties goed leren kennen. Ik vind het heel belangrijk dat deze vrijwilligers de steun en kansen krijgen waar ze door hun inzet recht op hebben. Dit geldt uiteraard voor alle verenigingen die er door hun werking naar streven om mensen bij mekaar te brengen. Zeker het Jokot kan op mijn steun rekenen om hen te houden waar ze thuishoren: in het centrum van Niel!

Wat er volgens mij ook beter kan is het contact met buurgemeenten; veel problemen die zich stellen zijn gemeentegrens-overschrijdend en worden dikwijls afgewimpeld met de woorden "Daar kunnen wij als gemeente alleen niets aan doen".  Samenwerken - over de gemeentegrenzen heen - ligt dan zo voor de  hand. Dat doe ik als IT’er dagelijks: mensen laten communiceren om dan vast te stellen dat een oplossing dikwijls gewoon voor het grijpen ligt.

Een open en sociaal beleid voor iedereen, ongeacht de leeftijd, ras of religie; dat is de uitdaging waar ik mezelf voor geplaatst heb. Gezin, jeugd, mogelijkheid tot ontspanning, ruimte voor professionele activiteiten, groen en verkeersveiligheid zijn mijn belangrijkste agendapunten. Ik ben blij dat CD&V Niel mij het vertrouwen en de steun geeft om dit uitzicht te kunnen verwezenlijken.