Michel Cools


Persoonlijke informatie
Michel Cools
Lode Zielensstraat 10
2845 Niel

68 jaar, gehuwd sinds 1969 met Paula.
Vader van Raf en Lieve.
Trotse grootvader van Lotte, Floor, Joppe, Aline en Michael.

Woont in de Lode Zielensstraat sinds 1969.

 

Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
michel.cools@skynet.be
+32 (0)3 888 64 07
Partijgegevens
Contact CD&V Senioren
Afdelingsbestuur
Senioren
CD&V senioren
Waar sta ik voor?

Over mezelf: 
Ik ben niet afkomstig van Niel maar niettemin sterk geëngageerd in het sociaal leven en het reilen en zeilen van de gemeente. Daarom ben ik al jaren actief in de gemeentelijke politiek: als raadslid maar ook als schepen tijdens de legislatuur 1995-2001. Tevens heb ik ook de politieraad mee helpen oprichten.
Ik ben jaren actief geweest in het oudercomité van de Sint-Hubertusschool, sinds 1985 ben ik lid van de inrichtende macht en momenteel afgevaardigd beheerder van de VZW.
Mijn hobby’s zijn wandelen en fietsen en uiteraard ook kleinkinderen opvangen en meehelpen aan bouwen en verbouwen bij de kinderen.

Mijn uitzicht:
Mijn streven is altijd geweest om van Niel een aantrekkelijke gemeente te maken waar iedereen, zonder uitzondering, zich goed voelt. Hiermee bedoel ik niet grote evenementen maar kleinschalig, toegankelijk voor alle Nielenaren.
Als fervent fietser streef ik ernaar om fietspaden veiliger te maken door bv. fietsers voorrang te geven bij kruisen van zijstraten. Dat kan door het fietspad op gelijke hoogte te houden zodat de autobestuurder zeer goed kan onderscheiden dat hij een fietspad nadert.
Een ander teer punt wat me stoort zijn de gemeentelijke financiën. Sinds 2001 zijn de belastingen gestegen met 1,5% en is Niel bij de koplopers van de duurste gemeenten in Vlaanderen!

Mijn actiepunten zijn:
- Stop de verspilling van het belastinggeld.
- Hou het binnengebied groen, waar het aangenaam is te verpozen.
- Een degelijke ontsluitingsweg die rechtstreeks aansluit op de banaan.
- Snelheidsremmende maatregelingen voor de invalswegen en de Antwerpsestraat.