Helga Schoonjans

Lid Afdelingsbestuur, Lid dagelijks bestuur

  • Geboortedatum:

    19 januari 1976

  • Geboorteplaats:

    Borgerhout

Als Antwerpenaar ben ik in 2000 samen met Dimitri in het kleinschalige dorpje Niel komen wonen. Een dorp dat vele mogelijkheden biedt voor zowel jong als oud.
Met twee opgroeiende tienerkinderen hecht ik veel belang aan verkeersveiligheid, natuur, muziek, sport en ontspanning.
Als vrijwilliger in verschillende organisaties zet ik me graag in om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Tenslotte maken vele handen het werk lichter.
Gedreven door initiatief wil ik mij graag engageren voor CD&V Niel.
Ik wil een klankbord zijn voor de mensen. Luisteren naar hun wensen, noden en behoeften en samen met CD&V Niel bekijken waar we de Nielse inwoners mee kunnen helpen om daaraan te voldoen. Ik vind het heel belangrijk dat iedere inwoner baat heeft bij genomen beleidsbeslissingen. Een leefbaar Niel waar iedereen zich thuis voelt.
Vrijwilligers zijn enorm belangrijk en onmisbaar maar er mag geen misbruik gemaakt worden van deze personen. Ze moeten hiertegen beschermd worden. Ik vind dat een vrijwilliger zich ook dankbaar moet kunnen voelen om hetgeen hij/zij gedaan heeft, een dankwoordje naar hen is absoluut geen overbodigheid. Deze dankbaarheid kan iemand terug een enorme boost geven om ermee door te gaan.
Een propere buurt is ook één van mijn topprioriteiten. Enerzijds is hondenpoep echt niet toegelaten in het straatbeeld (en uitwerpselen van paarden horen daar naar mijn mening ook zeker bij! Dat zijn zo'n grote ergernissen naar mijn mening.) Anderzijds is sluikstorten ook echt niet te tolereren. Twee punten die moeilijk te controleren zijn op de 'daders'.