Inge Ceuppens

Lid Afdelingsbestuur, Lid dagelijks bestuur

  • Geboortedatum:

    5 december 1981

  • Geboorteplaats:

    Reet

Ik ben afgestudeerd als industrieel ingenieur (optie biochemie) in Leuven en werk sindsdien bij een farmaceutisch bedrijf in Puurs, waar ik de productieprocessen mee moet ondersteunen en de kwaliteitsvereisten bewaak.
Omdat moeke en mijn ouders actief waren in de parochie, werd ik ook al van kindsbeen af mee ingeschakeld om mee te helpen met de parochiefeesten (mosselfeesten) en de kerstmarkten die doorgingen in de parochiezaal van Hellegat. Iedereen kende mij daar als “de kleindochter van Alice”. Ik ben altijd sociaal betrokken geweest; op dit ogenblik bijvoorbeeld help ik bij de doopvieringen in de parochie. Ik ben hier het aanspreekpunt voor de ouders en dit geeft mij een mooie gelegenheid de vele jonge gezinnen in onze gemeente te ontmoeten. Als de kinderen groter zijn, hoop ik het vrijwilligerswerk nog verder uit te breiden.
Toen ik klein was, was Hellegat nog een buurt waar iedereen elkaar kende en ’s avonds buiten zat. Dit gaf me een geborgen gevoel wat me altijd is bijgebleven. Dat is ook hetgeen ik aan mijn kinderen wil doorgeven. Wij hebben bewust gekozen om te wonen in het centrum van de gemeente, waar alles bereikbaar is op wandel- en fietsafstand, waar het goed is om te vertoeven en waar mijn kinderen zich veilig voelen. Bij ons thuis mag het graag ‘de zoet inval’ zijn. Dit is ook hetgeen ik met de politiek wil bereiken. Een gemeente waar het goed is om te wonen en waar iedereen zich thuis voelt.
Niel is een prachtige gemeente, met veel tradities (vb. jaarmarkt, Sint-Hubertusviering, …), een rijk verenigingsleven waar wij en onze kinderen graag deel van uitmaken en een historiek op trots op te zijn. Op onze eigen manier hebben wij via ons huis op het Sint-Hubertusplein een stukje erfgoed voor de toekomst gevrijwaard. Ik hoop dit ook in de politiek verder te bewerkstelligen.