Michel Cools

Lid Afdelingsbestuur

  • Geboortedatum:

    12 oktober 1943

Meer dan 20 jaar ervaring als gemeenteraadslid en 6 jaar als schepen: zeggen dat Michel een pak politieke ervaring heeft, is een understatement. Zo startte hij bijvoorbeeld als schepen de de buitenschoolse kinderopvang op en was hij meer dan 20 jaar geleden de initiatiefnemer voor de eerste editie van het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker in Niel.

Ook al is hij in de Kempen opgegroeid, Michel is op en top een Nielenaar. Nagenoeg heel zijn volwassen leven is hij al sociaal geëngageerd in onze gemeente. “Sinds ik in Niel ben komen wonen heb ik mij steeds ingezet voor het sociale. Eerst voor het wijkschooltje in de Maten-straat tijdens het schoolfeest. Daarna in het oudercomité (nu de ouderraad) en vervolgens in de inrichtende macht van de Sint-Hubertusschool. Verder ben ik bestuurslid van het Davidsfonds en help ik nog elk jaar mee plantjes te verkopen voor Kom op tegen Kanker meer dan 20 jaar trouwens.”

Michel geniet momenteel van zijn pensioen, zijn kinderen en kleinkinderen, fietsen, tuinieren, klussen, lezen... kortom: hij geniet volop van het leven. “Alle boeken over de wereldoorlog interesseren me geweldig” zegt hij. “Ook boeken met humor kan ik smaken. Mijn devies is ‘het moet plezant blijven’.” Toch laat de politieke microbe hem niet los. Hij blijft de vergadering van het CD&V-partijbestuur met aandacht volgen en als overtuigd fietser heeft hij zich ook in de gemeentelijke mobiliteitsraad geëngageerd. Hij staat dan ook als een rots in de branding op de lijst van CD&V Niel.